anasayfaPortfolio

Portfolio

dis-cephe-isi-ve-su-yalitimi2
dis-cephe-isi-ve-su-yalitimi3
dis-cephe-isi-ve-su-yalitimi4
dis-cephe-isi-ve-su-yalitimi5

Ev duvarları dışarıdan nasıl yalıtılır?

Dış Cephe Yalıtımı Yenileme veya tadilat sırasında eski bir evin dış duvarlarına ekstra yalıtım eklemek, bir evin duvarlarının termal performansını iyileştirmenin ve ısıtma faturalarını, karbon ayak izini azaltırken ve bir binanın konfor seviyesini iyileştirirken enerji kullanımını azaltmanın harika bir yoludur .

Yerel hırdavatçıdan birkaç paket sert yalıtım paneli satın almak ve bunları duvarlarınıza vidalamak kolay görünebilir. Ancak mevcut duvarlarınızın nasıl inşa edildiğini ve nemi, ısıyı ve Dayanıklılık için olması gereken yerde soğuksa. Yalıtım panelleri mahvettiğiniz tek şey olmayabilir!

Bir evin dış cephesine doğru bir şekilde yalıtım eklemek, hangi iklim bölgesinde inşa ettiğinizi ve mevcut duvarın duvar tertibatında tehlikeli bir yerde bir yoğuşma noktası oluşturmadığınızdan emin olmak için nasıl inşa edildiğini veya iç nemi önlemekle başlar.

Dış derideki ara sıra sızıntılar kaçar, böylece duvar yapısı kuruyabilir. dış cephe yalıtımı

Özel iklim ihtiyaçlarını karşılamak için duvarların inşa edilmesi gerekir. Çoğu zaman ‘ en iyi duvar tertibatları ‘ , sıcak nemli bölgelerde klima bulunan evlere iç buhar bariyerleri koymak gibi kendi iklimlerinden ait olmadıkları bir yere göç ederler; dış cephe yalıtımı

bu , evinizin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, bu yapılmaması gerekir. Dayanıklı, sağlıklı ve sürdürülebilir evler, dikkatli bir araştırma ve planlamaya ihtiyaç duyar – çünkü bunun bina zarfının dinamiklerini nasıl değiştirdiğini dikkate almadan bir unsuru değiştirmek, felaket için potansiyel bir reçetedir.

 

Kabus gibi bir dış duvar tadilatı ve yalıtım projesi olasılığına karşı en iyi önleyici grev, kendinizi eğitmektir.  Bu nedenle, yetersiz bilgilendirilmiş bir genel müteahhit tarafından yanlış duvar sistemiyle konuşulmazsınız

spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi1
spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi2
spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi3
spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi4
spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi5
spray-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi6
SPF’nin ne olduğunun hızlı tanımı

Çatı kaplama uygulamaları için Püskürtme Poliüretan Köpük (SPF), iki yüksek reaktif kimyasalın karıştırılmasıyla şantiyede üretilir.

Kimyasallar, A & B, ayrı kaplardan ısıtılmış, yüksek basınçlı hortumlardan dahili karıştırma püskürtme tabancasına pompalanır.

Poliüretan ilk olarak 1960’ların başında çatı kaplamasında kullanılmıştır.

Son elli yılda poliüretan çatı kaplamasının ekipmanı ve kimyasında birçok değişiklik meydana geldi ve bu da günümüzün güvenilir çatı uygulamaları ile sonuçlandı.

 

İŞTE SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK ÇATI KAPLAMA SİSTEMİNİN 7 TEMEL AVANTAJI

  • Yüksek R değeri
  • Yenilenebilir
  • Hızlı bir şekilde kuruldu
  • Kendiliğinden yanıp sönen
  • Kesintisiz
  • Bakımı kolay
  • 1960’lardan beri kanıtlanmıştır

 

Sprey köpük çatıların yüksek bir R değeri vardır

İzobedel Sprey poliüretan köpük, yaygın olarak kullanılan herhangi bir çatı yalıtımının en yüksek R değerine sahiptir. İşte bazı yaygın çatı malzemeleri için R değeri Sprey Poliüretan Köpük: inç başına 6,6

  • Metal: inç başına 0,00
  • BUR Çakıl: inç başına 0.34
  • BUR Düzgün: 0,24 inç başına
  • XPS Yalıtımı: inç başına 5,0
  • EPS İzolasyonu: inç başına 3,85
  • Polyiso: inç başına 5.5

R değeri, bir yalıtım malzemesinin ısı akışına direnme kapasitesidir. R değeri ne kadar yüksekse, yalıtım gücü o kadar büyüktür. R değeri ne kadar yüksekse, geçecek daha az ısı ve soğuk hava. Daha yüksek R değeri = daha az HVAC kullanımı = daha düşük enerji maliyetleri yeni çatınızın toplam geri ödemesi, genellikle ısıtma ve soğutma maliyetlerindeki tasarruf sayesinde on yıldan daha kısa bir sürede gerçekleşir.

Sprey köpük çatılar yenilenebilir

Poliüretan çatının faydalarından biri de yeniden kaplanabilme özelliğidir.

Uygun şekilde kurulmuş ve bakımı yapılmış bir sprey poliüretan köpük çatı, 10 ila 20 yıl boyunca yeniden kaplama gerektirmemelidir. Bir sprey köpük çatının ne zaman yeniden kaplanması gerektiğini belirlemenin en iyi yolu, çatıda kalan kaplama kalınlığını ölçmek ve kaplama UV koruması sağlamak için çok ince olmadan önce yeniden kaplamaktır.

İlk kaplama uygulaması genellikle 20-30 mil kalınlığında yapılır. 10 yıl sonra, çatının aşınmasına bağlı olarak kaplama 7-10 mil kalınlığa indirilebilir.

Birçok kaplama üreticisi, her yeniden kaplamada genişletilmiş garantiler sunar.

Bu seçenek, planlı bakımla birlikte, köpüklü bir tavanın gerçekten yenilenebilir bir çatı sistemi olmasını sağlar.

Sprey poliüretan köpük çatılar hızla kurulur

Sprey köpük çatılar, aşağıdakilerden dolayı diğer çatı kaplama sistemlerinden daha hızlı kurulur:

  • Çoğu SPF çatı kaplama projesi, çok az yırtılma içerir veya hiç çıkarmaz
  • Sprey köpük çatılar spreyle uygulanır, yani penetrasyonlardan kolaylıkla geçebilirler
  • Sprey köpük çatılar, geleneksel çatı kaplama sistemlerine göre daha az malzeme ve ekipman gerektirir

Sprey köpük hızlı bir şekilde kurulduğundan, iş kesintisi ve işçilik maliyetleri en aza indirilir.

Sprey poliüretan köpük çatılar kendiliğinden yanıp söner

Kendiliğinden yanıp sönme, püskürtme köpüklerinin düzensiz şekillere uyma kabiliyetini ifade eder. Bir kaldırım etrafına püskürtülen sprey köpüğünü gösteren aşağıdaki videoyu izleyin:

Videoda da olduğu gibi, “Geleneksel bir çatının ustası bir kaldırım kenarı etrafında parlaması 30 dakika sürecektir, sprey köpük yaklaşık iki dakika içinde uygulanabilir” diyor.

Kauçuk gibi diğer çatı kaplama sistemlerinin, bir kaldırım çevresine düzgün bir şekilde monte edilebilmesi için özel olarak kesilmesi gerekecektir.

Kendiliğinden yanıp sönme, sprey köpüğün aşağıdakiler dahil tüm penetrasyonlarda daha hızlı uygulanmasını sağlar:

 

  • Parapet duvarları
  • Havalandırmalar
  • Borular
  • HVAC üniteleri
  • Giderler

 

Sprey poliüretan köpük kesintisizdir

Sprey poliüretan köpüğün diğer çatı kaplama sistemlerine göre büyük bir avantajı, kesintisiz olmasıdır.

Kesintisiz ve dolayısıyla monolitik ve su geçirmez olması, sızıntı kaynağı olma eğiliminde olan geleneksel tek katlı membran dikişlerini önler.

 

Kauçuk bir çatıda sızıntılar nasıl oluşur? Dikişler zamanla ayrılmaya başlar ve suyun içeri girmesine izin verir. Ayrıca, suyun içeri girmesine izin verebilir, donabilir ve çözüldüğünde dikişi daha da fazla kırabilir. Rüzgar yükselmesi de dikişlerle ilgili bir sorundur. Rüzgar, sonunda hafifçe ayrılmış bir dikişin altına inecek, gevşeyecek ve sonunda suyun binaya girmesine fırsat verecek.

Sprey poliüretan köpük çatıların bakımı kolaydır

Belki keskin bir alet düşürüldü veya HVAC görevlisi HVAC panellerini bir cirit gibi çatınıza yerleştirdi. Bu küçük onarımları düzeltmek için ihtiyacınız olan tek şey bir maket bıçağı ve biraz kalafat.

Adım 1: Kusurlu alanı kesin

Adım 2: Alanı kurutun

Adım 3: Kalafat uygulayın ve pürüzsüzleştirin

Bu kadar. Küçük onarımlar, kurum içi bakım personeli tarafından yapılabilir.

Aslında, burada , küçük bir kesiği tamir etmenin ne kadar kolay olduğunu size göstermek için projenin sonunda biraz zaman ayıracağız.

 

 Sprey köpük avantajları hakkında sonuç

Poliüretan çatılar hızlı bir şekilde kurulur, bu da daha düşük işçilik maliyeti ve daha az kesinti sağlar. Bir çatı kaplama projesindeki birçok değişken dikkate alındığında, poliüretan çatının çok yönlülüğü onu mantıklı ve uygun maliyetli bir çözüm haline getirir. Sizlerde bizimle iletişime geçip bu ürünümüz hakkında ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

sprey-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi1
sprey-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi2
sprey-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi3
sprey-poliuretan-kopuk-isi-yalitimi4

Isı Yalıtımı

Düşük ortam sıcaklıklarında konforlu ve hijyenik bir iç ortam iklimi sağlamaktır. Yapı elemanlarını ısıl etkiye ve neme bağlı hasara karşı korumak için minimum miktarda ısı yalıtımı gereklidir.

Kışın ısı yalıtımının temel amacı, ısınma talebinin azalmasına ve dolayısıyla çevrenin korunmasına yol açan enerji tasarrufu sağlamaktır. Bu amaç yeni binalarda olduğu kadar bina stokunun yenilenmesinde de dikkate alınmalıdır. Bu amaca ulaşmak için Stratejiler düşük olan yapı malzemeleri kullanımı olan ısı iletkenliği -değerlerinin düşük olan pencerelerin yüklenmesini U Değerler yan tarafta ve diğer tarafta termal köprülerden ve kontrolsüz sızıntıdan kaçınma

Yukarıda belirtilen amacın yanı sıra, ısı yalıtımı, bina dış yüzeylerinde absorbe edilen güneş ışınlarının iç mekana geçişini azaltarak binaların yaz aylarında aşırı ısınmasını önlemede önemli rol oynamaktadır. Elde edilebilen tahliye edilmeyen elemanların en düşük değerleri, hareketsiz havadır. Bu nedenle, yalıtım malzemelerinin geliştirilmesindeki temel ilke, malzemenin yapısına mümkün olduğu kadar fazla hareket etmeyen havanın hapsedilmesi ve yine de gerekli yapısal kararlılığın sağlanmasıdır.

Ulaşılabilir en düşük yalıtım elemanları değerleri, boşaltılmış yalıtım panelleri ile gerçekleştirilir. Isı Yalıtımı, ısı transferini azaltmak için, çeşitli malzemeler için kullanılan terimdir . Duvarlar, çatılar veya döşemelerdeki ısı kaybını sınırlamak için kullanılan bina zarfının bir parçasıdır.

Konut İzolasyonu Çoğu iklimde dış sıcaklık , istenen iç sıcaklıktan çok farklıdır. Bu yüzden insanlar evlerini ısıtır veya soğutur . Bu sistemlerin çalışması için enerji gerekir, bu nedenle yalıtımın

amacı binanın iç sıcaklığının dış sıcaklıkla mümkün olduğunca ilgisiz olmasını sağlamaktır. Bir bina düzgün bir şekilde yalıtılırsa, bu büyük enerji tasarruflarıyla sonuçlanabilir . Bu ekonomik, çevresel ve sosyal açıdan faydalıdır. Uygulama türleri Temelde, yalıtım katmanının yapısal bir eleman içinde konumlandırılması için üç olasılık vardır. Bunlar dıştan, içten ve içten ısı yalıtımıdır. 

Dışsal olan en uygun olanıdır. Tüm bina boşluksuz bir termal yüzeyle çevrelenmiştir. Bina yapılarının ısıl köprülenmesi ve yetersiz soğutulması önlenir. 

Toprakla temas eden tüm yapı elemanlarını çevreleyen çevre yalıtımı, özel bir dış yalıtım biçimidir. Çevre yalıtımı, bodrum duvarlarında dikey olarak ve yatay olarak bina sızdırmazlık tabakasının dışında bodrum katının altına yerleştirilmiştir. Yapısal stabilite kriterlerini ve neme maruz kalmaya uzun vadeli dayanıklılığı karşılamalıdır. Dış yalıtıma bir örnek, entegre yalıtım sistemleridir, bunlara termal deri de denir.

Bir yalıtım tabakası, güçlendirilmiş bir tabaka ve bir son kaplamadan oluşur. Güçlendirilmiş katman ve son kaplama, yalıtım malzemesini mekanik stres ve hava etkilerine karşı korur. Çekirdek yalıtımı, bir boşluk duvarının boşluğuna yerleştirilir. Boşluk ya tamamen ya da kısmen yalıtım malzemesi ile doldurulur ve ek bir yalıtım tabakası olarak

ya da boşluğu havalandırmak için kullanılabilen ve dolayısıyla yalıtım malzemesinin kurumasını hızlandıran bir hava boşluğu için boşluk bırakır. Boşluk yalıtımı, tadilatlarda olduğu gibi yeni binalarda da kullanılmaktadır.


Tarihi yapıların korunması veya diğer medeni hakların korunmasında herhangi bir sorun yaşanmaması nedeniyle tadilat sırasında iç yalıtım tercih edilmektedir. Bu yerleşimin dezavantajları, bina konstrüksiyonunun kışın yetersiz soğutulması ve termal köprülerle ilgili neredeyse kontrol edilemeyen zorluklardır. Ayrıca, iç yüzeylerdeki ısıl kapasitenin azalması ile yazın aşırı ısınma sorunu artmaktadır.

Temel Perdelerde Sprey Poliüretan Köpük İle Isı Yalıtımı Yapılması

Sprey Poliüretan köpük uygulamalarında temel perdelerin yüksek fayda sağladığı alanların başında perde betonların ısı yalıtımları gelir.

Perde Betonların yalıtımı diğer anlara göre yalıtımlarının daha önem arz etmesinin nedeni olası yoğuşma sorunları nedeniyle perdelere müdahale edebilmek için sonrasında kapatılmış perdelerin yeniden açılması ihtiyacıdır.

Bu sırada ciddi maliyet ve inşaat nedeniyle çevreye ve kat maliklerine rahatsızlık vererek olmasıdır. Perde betonlarda sprey poliüretan köpük uygulamalarında su yalıtımıyla birlikte düşünülmeli ve geri dönüşü olmayacak bir sistemle çözüme kavuşturulmalıdır.

Sprey Poliüretan Köpüklerle Temel Perdelerde Günde Kaç m² uygulama yapılabilir?

Püskürtme köpük temel perdelerde hızlı uygulanması nedeniyle de müteahhitler tarafından tercih edilmektedir. Uygulama öncesi hazırlıkları tamamlanmış bir yüzeyde bir iş gününde 500 metrekare uygulama yapılabilir.

Sprey Poliüretan Köpük Temel Perdelerde Su Yalıtımı Yapar Mı?

Sprey Poliüretan Köpük Temel Perde uygulamalarında dikkat edilecek en önemli unsur bu işlemin bir ısı yalıtım uygulaması olduğudurSprey Poliüretan köpüğün su yalıtımı yaptığı bilgisi kesinlikle doğru değildir. Poliüretan köpük üzerine mutlaka poliüre vb ürünlerle su yalıtımı yapılmalıdır. Eğer poliüretan

köpüğün altında su yalıtımı sorunu çözülmüş ise toprak kapatılmadan önce köpüğü korumak adına bir örtü kullanılabilir.

 

Sprey Poliüretan Köpük Toprak Üstünde Uygulanabilir Mi?

Sprey poliüretan köpük perde betonları atılmadan önce koruma amacıyla toprak üstüne püskürtülebilir.

Temel Perdelerde Sprey Poliüretan Köpük Neden Tercih Edilmelidir?

Perde Betonlarda sprey poliüretan köpük uygulaması hızlı uygulanması, eyersiz tek parça olarak uygulanması ve ısı iletim katsayısının düşük olması nedeniyle en üst faydayı sağlar.

Temel perdelerde sprey poliüretan köpük uygulaması öncesinde hazırlık aşamasında yapılacak en önemli unsur demir çubukların kesilmesidir.

 

Kiremit Çatılar

Kiremit çatılar hala kullanılan, doğal ve uzun ömürlü olması nedeni ile tercih edilen bir yapı tekniğidir. Yapılarda çatıların varlık nedeni su ve ısı yalıtımı amaçlıdır.

Yüzyıllar boyunca insanoğlu dünyanın çeşitli yerlerinde çok çeşitli çatı tipleri inşa ederek yapıyı böylelikle çevresel etkilerden korumayı amaçlamıştır.

 

Çatı Kiremit Altı Sprey Poliüretan Köpük Yapılması

Ne var ki kiremit çatılar her zaman su ve ısı yalıtımı ihtiyaçlarını beklenildiği gibi karşılamış değildir. Isı yalıtımında çeşitli çözümler değerlendirilmiş olsa da çatı kiremit altı uygulamalarında en yüksek verimi sprey poliüretan köpük uygulamaları sağlamaktadır. Sprey poliüretan köpüklerin en düşük ısı iletim katsayısına sahip olması ve ekyersiz uygulanabilme özelliği sayesinde çatı ısı yalıtımlarında rakipsizdir. Bununla birlikte hızlı uygulanması ve haşere, böcek gibi canlıların yaşam alanı içerisinde olmaması gibi faydaları da söz konusudur.

 

Sprey poliüretan köpükler kiremit altında yapım aşamasında ve tadilat esnasında olmak üzere iki şekilde uygulanırlar. Burada sözünü ettiğimiz çatılar boşluksuz beton ve/veya ahşap çatılarıdır. Bu tip çatılar genellikle dublex yapı tiplerinde karşılaşırız. Çatı arası boşluğu olmayan yapı tiplerinde sprey poliüretan köpük çatının yapım aşmasında üstten püskürtülerek geçekleştirilir.

Beton çatılarda kiremit düşemeden önce ahşap karkasın aralarına beton üstüne püskürtülerek uygulanır. Ahşap çatılarda ise kiremit döşemeden önce ahşap karkasın aralarına osb üstüne uygulanır.

Çatı aktarımı ya da tadilatı aşamasında ise yine beton veya osb katmanına püskürtülerek uygulanır. Günde

ortalama 500 metrekare uygulama kapasitesine sahiptir. Sprey poliüretan köpük çatı kiremit altı ısı yalıtımında bu nedenle hızlı veya yağışlı havalarda istenilen çabukluğu da göstermiş olur.

İzobedel’in çeyrek asırlık püskürtme sistem tecrübelerinden sizde yararlanabilirsiniz. İletişim bölümünden bir form doldurarak yada bizi direkt arayarak çatı kiremit altı ısı yalıtım uygulamalarıyla ilgili detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

BİLGİLERİMİZHızlı İletişim
Yapı sektöründe teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve çok hızlı adapte oluyoruz.
TAKİPTE KALINİzobedel Sosyal Bağlantılar
Yapı projelerinde ki deneyimimiz ve sosyal sorumluk anlayışımız sektördeki yerimizi perçinliyor.
BİLGİLERİMİZHızlı İletişim
Yapı sektöründe teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve çok hızlı adapte oluyoruz.
YERLERİMİZBizi Nerede Bulabilirsiniz?
https://spreypoliuretankopuk.com.tr/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
TAKİPTE KALINİzobedel Sosyal Bağlantılar
Yapı projelerinde ki deneyimimiz ve sosyal sorumluk anlayışımız sektördeki yerimizi perçinliyor.